Glagoljaštvo – baština, tradicija, inovacija

međunarodni znanstveni skup

Krk, 20. – 22. listopada 2022.

Zadovoljstvo nam je i čast najaviti međunarodni znanstveni skup »Glagoljaštvo – baština, tradicija i inovacija« (Krk, 20. – 22. listopada 2022.) kojim slavimo 70. obljetnicu postojanja Staroslavenskoga instituta u Zagrebu i 120. obljetnicu osnutka njegova prethodnika, Staroslavenske akademije u Krku.

Protekle visoke obljetnice (1992., 2002., 2012.) obilježili smo znanstvenim skupovima koji su se pokazali vodećom platformom u predstavljanju glagoljaštva kao jednoga od temelja hrvatske povijesti te jednoga od najistaknutijih segmenata hrvatskoga doprinosa europskoj kulturnoj povijesti.

I ovom nam je prilikom čast okupiti vodeće hrvatske i svjetske istraživače hrvatskoglagoljske i ukupne ćirilometodske baštine na otoku Krku, kolijevci hrvatskoga glagoljaštva.

Zahvalni smo što ovogodišnji skup uživa visoko pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora i financijsku podršku Grada Krka, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Primorsko-goranske županije.

Neka nam i ova znanstvena svečanost, kao njezine prethodnice, otkrije nove dosege hrvatskih glagoljaša, rasvijetli dubinu njihove uronjenosti u (crkveno)slavensko, mediteransko i europsko kulturno nasljeđe te nas upozna s potencijalom njihove baštine u sadašnjosti i budućnosti.

Program skupa
Knjižica sažetaka
Conference programme
Book of abstracts
PRVA OBAVIJEST
Prima comunicazione
First call
Upute za oblikovanje sažetka
ISTRUZIONI PER LA STESURA DEI RIASSUNTI
Abstract writting instructions

Važni datumi

Rok za slanje sažetaka: 15. ožujka 2022.

Međunarodni znanstveni skup: 20. – 22. listopada 2022.

Polazak autobusa iz Zagreba za Krk: 20. listopada 2022. u 7:00 ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski (Trg Stjepana Radića 4, Google maps lokacija: https://goo.gl/maps/VpBvyGywAPnDpDJu8).

Rok za predaju radova: 30. travnja 2023.

Upute za oblikovanje radova: Slovo – upute autorima

Zbornici radova s prijašnjih skupova

2012.
2002.

Karta

crkva sv. Kvirina i Hotel Dražica, Krk

fmovies
KONTAKT