Dr. sc. Milan Mihaljević dobitnik nagrade “Adolfo Veber Tkalčević”

Dr. sc. Milan Mihaljević dobitnik je nagrade  “Adolfo Veber Tkalčević” za doprinos hrvatskoj lingvistici u području sintakse. Nagradu će primiti 7. svibnja 2015. na svečanosti koja počinje u 11 sati na 5. hrvatskim sintaktičkim danima koji se održavaju 7. – 12. svibnja 2015. u Osijeku. Program vidi ovdje.

Dr. sc. Milan Mihaljević, znanstveni je savjetnik Staroslavenskog instituta, član suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i voditelj Znanstvenoga centra izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo čiji nositelj je Staroslavenski institut. Za nagradu  “Adolfo Veber Tkalčević” izabran je na temelju znanstvenoga rada o sintaksi hrvatskoga crkvenoslavenskoga i hrvatskoga jezika. Bibliografiju dr. Mihaljevića vidi ovdje.

Skup Hrvatski sintaktički dani prvi je put održan 2006.Organizatori su Filozofski fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba. Održava se svake druge godine u Osijeku. Uz izlaganja, sastavni dio skupa je i dodjela jedne plakete “Adolfo Veber Tkalčević” i novčane nagrade kojima je pokrovitelj osječko Sveučilište J. J. Strossmayer.

Laureati do sada:

  1. akad. Radoslav Katičić
  2. prof. dr. sc.  Ivo Pranjković
  3. profesor emeritus Josip Silić
  4. dr. sc. Milan Mihaljević